Naziv ideje: 50 odtenkov Istre

Avtor: Nika Zemljak, Doris Gomezelj, Gjoana Mazreku, Tina Šćulija, Aleks Petrovcic, , Jana Hojnik
Dejavnost: Druge raznovrstne predelovalne dejavnosti Država: Slovenia Datum vpisa: 15.01.2019

Povzetek

Skozi našo nalogo predstavljamo, kako zelena, aktivna in zdrava je naša Primorska ter Istra. Za to temo smo se odločili, ker tudi sami prihajamo iz slovenskega dela Istre. Naš cilj je, da privabimo čim več ljudi, turistov v naš kraj in s tem pripomoremo k širjenju turistične dejavnosti v našem kraju. Zato smo v ta namen sestavili prototip turistične aplikacije, kjer so predstavljene: znamenite točke, kraji, prenočišča, zabave in še več.

 

 

Opis projekta (produkta, storitve)

Naša drugačnost je v tem, da smo si zamislili sestaviti prototip turistične aplikacije, ki bi bila sestavljena iz šest področij, temeljnih za popolno doživetje Slovenske Istre.

Pri načrtovanju aplikacije smo se pozanimali o željah in potrebah kupcev. Zelo pomembno je spoznati, kdo bi bili naši potencialni kupci, kaj so njihove želje ter potrebe in predvsem pričakovanja.

Naš izdelek ponuja oziroma nudi predloge za potovanja po slovenski Istri in Obali. Aplikacija je sestavljena iz šest kategorij (dnevna zabava, prenočišča, gostinstvo, kultura, šport  ter nočna zabava) za lažjo preglednost. Vsaka kategorija ponuja različne istrske kraje, ki jih lahko turisti izberejo in takoj rezervirajo. Zraven smo dodali še kategorijo s prevozi, da turistom ni treba skrbeti za lasten prevoz, ampak ga taksi ali avtobus (po izbiri) pripelje na želen kraj. Tako, da je vse skupaj sedem kategorij. 

Vsako od kategorij lahko uporabnik klikne in si ogleda ponudbe krajev. Ponudbe vsebujejo prav vse: cene, delovni čas, telefonske številke, razne organizirane prireditve oziroma zabave, uporabniku preostane samo to, da se odloči ter rezervira kraj. Dodana je še kategorija s prevozi, kjer se lahko izbere ustrezen prevoz (avtobus ali taksi, kjer so napisane cene za posamezen km).  

Kje/zakaj rabimo pomoč (denar, znanje, drugi resursi)

Pri realizaciji naše ideje bi potrebovali pomoč pri izdelave aplikacije, saj mi nimamo znanja za izdelavo aplikacije. Komentarji

    Trenutno ni še nobenenga komentarja