Naziv ideje: IGRAČE

Avtor: Janina Šučur, Primož Kolman, Sara beržan, romano baruca, Luca Cerar, Jana Hojnik, Doris Gomezelj
Dejavnost: Država: Slovenia Datum vpisa: 17.01.2019

Povzetek

Podjetje bo specializiralo v izdelavi igrač za osebe (predvsem otroke) z posebnimi potrebami, zaradi raznih invalidnih omejitev. Bile bojo posebno prilagojene uporabniku po ugodni ceni, Možna bo tudi persionalizacija po želji kupcev oziroma uporabnikov. Za to specializacijo smo se odločili saj smo pri družinskih oziroma bližjih otrocih opazili razne probleme pri igračah. Eden izmed največjih in naj pogostejših problemov je da imajo otroci veliko izbiro igrač vendar pa skoraj nobena ne doseže željenega pričakovanja in da bi trg še malo razširili smo se odločili tudi za proizvodnjo igrač za otroke s posebnimi potrebami,  Bodoči kupci si bodo naše izdelke ogledali v raznih katalogih, spletnih straneh ipd. 

Opis projekta (produkta, storitve)

Produkti bojo varirali glede na okoliščine uporabnika. Za slepe bi naprimer proizvajali igrače, katerega namen bi bila uporaba brez potrebnega gledanja torej bi se osredotočili na dotik in sluh. Nato bi variral namen igrače oziroma bi lahko služila v rekreativen ali pa poučen namen. Najbolje bi bilo če bi seveda izpolnjevala oba pogoja. Igrače bi bile izdelane v osnovnih oblikah, bojo pa kupci imeli možnost naročanja po svojem stilu za dodatno plačilo

Kje/zakaj rabimo pomoč (denar, znanje, drugi resursi)

Potrebovali bomo finančno in medijsko podporo, saj se bomo ustanavljali v že zelo razvitem in kompetitivnem trgu proizvajalcev igrač, bomo pa imeli bolj socialno pozitiven/osveščen namen, tako da bo to sigurno spodbudilo nekaj investitorjev in zgodnjih kupcev, še posebaj če imajo sami v družinskem ali prijateljskem krogu osebe z invalidnimi omejenostmi.

Tveganja in izzivi realizacije (Risks and challenges)


Časovnica izvedbe (Timeline)


O nas (Team)
Komentarji

    Trenutno ni še nobenenga komentarja