Naziv ideje: Pametna naprava za orientacijo d.o.o. Druge z informacijsko tehnologijo in računalniškimi storitvami povezane dejavnosti, d.o.o.

Avtor: Ines Volavc, Jana Hojnik
Dejavnost: Država: Slovenia Datum vpisa: 16.11.2017

Povzetek

Kratek opis podjetja:

Naše podjetje se bo imenovalo Pametna naprava za orientacijo d.o.o. Podjetje bo ustanovilo 6 oseb. Naslov in sedež podjetja je Vilharjeva ulica 4, 3000 Celje. V podjetju bo v 1. letu zaposlena 1 oseba, v 2. in 3. letu pa bo zaposlenih 6 oseb. Ukvarjali se bomo z dobavo pametnih naprav za lažje orientiranje turistov in občanov ter drugih uporabnikov.

Cilji podjetja:

Cilji našega podjetja so nasledniji: v prvem letu bomo oddali v najem vsaj 150 naprav, katere  bodo turistom olajšale iskanje in pridobivanje raznih informacij. Saj se zavedamo, da vsi ljudje ne poznajo jezikov in kultur nekega območja. Zato bo naprava poleg slovenskega   omogočala 7 tujih jezikov. To so naslednji jeziki: angleški, nemški, italjanski, francoski, španski, ruski in kitajski. S to napravo si bodo lažje pomagali najti informacije in zanimivosti v raznih mestih. V tej panogi si želimo postati ne samo vodilni v Sloveniji in Evropi, ampak po celem svetu. Začeli bomo z največjimi slovenskimi mesti ter s tistimi mesti, ki imajo bogato zgodovino in kulturno dediščino. Naša konkurenčna prednost je navigacijska naprava, ki ji pravimo pametna plošča na dotik. Ima veliko uporabnih funkcij. Omogočala bo hitro najdbo znamenitosti ter pomembnih dogodkov v izbranem mestu ali okolju. Naprava bo pokazala najhitrejšo pot do želene destinacije. Na njej si bo mogoče naročiti tudi taksi.  Prav tako bo možno uporabljati WiFI - zastonj internetno povezavo. Naš dodatni vir prihodkov bodo predstavljali pokrovitelji, saj nam bodo plačevali za oglas na ekranu in na hrbtni strani naprave. Razmišljamo o tem, da bomo zaposlili dodatno osebje, ki nam bo pomagalo pri povečanju dobička v podjetju. Potrebovali bomo razne kadre, od delavcev, ki bodo naprav montirali do raznih računalničarjev in serviserjev za popravilo strojne opreme.

Konkurenčne prednosti podjetja: 

Uporaba WIFI, brezplačen opis poti do določenih trgovin, restvracij, hiter pregled nad zabavnimi dogodki, posodabljanje naprave, iskanje novih inovacij. Naša vizija in poslanstvo je ustvariti kvaliteten produkt, ki bo kupce navduševal in ob enem bil zelo priročen. Kupcem bi omogočali vedno boljše storitve na naši pametni plošči.

Finančni načrt: 

Za zagon podjetja bomo imeli 12.000 €, vsak družbenik bo dal vložek v višini 2.000 € za ustanovitev podjetja. Pričakovani dobiček v 1. letu je 27.685,00 €. V 1. letu (november in december) bomo imeli 45.375 € prihodkov od prodaje - prodati 150 proizvodov. V 1. letu bomo imeli 1 zaposlenega. V 2. in 3. letu bomo imeli zaposlenih 6 oseb. V 2. letu bomo imeli 11.785,84 € dobička. V 2. letu pričakujemo 83.875 € prihodkov od prodaje, v 3. letu pa 163.480 € prihodkov od prodaje. V 3. letu pričakujemo 63.178,96 € dobička.Komentarji

    Trenutno ni še nobenenga komentarja