Naziv ideje: Soul Station, proizvodnja žimnic d.n.o.

Avtor: Martin Rodela Rodela, Mirjana Kusić, Lucija Škantelj, Kenan Mehmedović, Marko Matijašević, Tina Bratkovič Kregar, Kaja Cimperman
Dejavnost: Proizvodnja žimnic Država: Slovenia Datum vpisa: 13.11.2017

Povzetek

 

Smo podjetje Soul Station d.n.o., ki se ukvarja z proizvodnjo vzmetnic oziroma ležišč. To niso navadna ležišča ampak gre za nov ter inovativen izdelek na trgu glede problema z spanjem ali zbujanjem. Naša prednost pred drugimi je ideja, ki smo jo razvili v podjetju in obsega ponudbo kvalitetnega ležišča z vgrajenim gretjem ter vibriranjem za lažje bujenje.  Veliko ljudi se spopada z težavo zbujanja ter neprespanostjo, zato želimo ljudem ponuditi nekaj novega, kar jim bo olajšalo življenje in bodo spali bolj kvalitetno.

Cilji podjetja so veliki. Če bodo kupci za naš izdelek pripravljeni odšteti malo več denarja kot običajno nam bo posel v začetih dveh letih šel dobro in se bomo lahko razvijali tudi drugje po svetu in prodrli tudi na tuji in bodo naši izdelki dostopni povsod po svetu.
 Povpraševanje za izdelek verjamemo da bo veliko saj smo edini na trgu z tako idejo. V Sloveniji bi skušali priti do 25% tržnega deleža in iz prodaje ustvariti 165.500,00 prihodkov.

Ključni dejavnik uspeha je vsekakor to, da smo edini na trgu z takim izdelkom in ker je inovativen izdelek bo veliko zanimanja za njega. Našim potencialnim kupcem želimo čim bolje predstaviti rešitev problema, kot je nespečnost ter stresno zbujanje. Skušamo razumeti kupce in se postaviti v njihovo kožo. 

Naš izdelek je primeren tako za moške, kot za ženske različnih starosti, ki se gibljejo od 20-90 let. Namenjen je vsem, ki imajo težave z zbujanjem ter se zbudijo utrujeni ter so za rešitev njihovega problema pripravljeni odšteti nekaj denarja več. Naš izdelek je namenjen srednjemu ali višjemu sloju prebivalstva oz. tistim, ki si to lahko privoščijo.

Opis projekta (produkta, storitve)

 
Naš produkt je novo ležišče oz. postelja, ki ima vgrajeno funkcijo vibriranja, ki ga lahko nastaviš ob točno določeni uri, da te prebudi. Povezali bi se tudi z mobilno aplikacijo, ki meri ob katerem časovnem intervalu spanja v določeni uri je najboljše da se zbudiš. Tako, bi se lahko zbujali bolj spočiti in nebi bili pod velikim stresom zaradi glasnega bujenja budilke. 

Da bi bil naš produkt še boljši in bolj inovativen smo dodali še funkcijo gretja, tako da uporabniki nebi več imela težav z mrazom. Ta fukcija je idealna za hladne zimske dni in namesto da vstajaš in prižigaš radiator samo nastaviš koliko stopinj želiš in postelje naredi vse namesto tebe.

Kje/zakaj rabimo pomoč (denar, znanje, drugi resursi)

  
Pomoč rabimo iz različnih virov. Finančno pomoč bi potrebovali v začetku, da bi pokrili najemnine, stroške proizvodnje ter nenazadnje stroške promocije in reklamiranja saj je to najbolj pomembno, da dosežemo pozornost naših potencialnih kupcev. 

Potrebovali bi znanje tistih, ki so zelo dobri v oglaševanju, da bi izdelali res dobro reklamno gradivo.  

Glede izdelka, pa bi se posvetovali tudi z znanstveniki, zdravniki oz. strokovnjaki, da bi dosegli naš cilj in sicer, da postelja nima sevanja, ki bi škodovalo zdravju. Želimo, da bi bil naš izdelek res visoke kakovosti saj naš poslovni model gradi na strategiji vrednosti.

Tveganja in izzivi realizacije (Risks and challenges)

 
Naše tveganje je, da bi imeli težave s seznanjanjem kupcev o našem izdelku ter, da bi se napačno pozicionirali na trg. Tvegamo tudi s tem, ker imamo visoke stroške za proizvod izdelka in bomo lahko prišli do negativnega stanja na računu, če se naši izdelki ne bodo prodajali tako, kot pričakujemo.

Velik izziv nam predstavlja to, da imamo visoko kakovosten izdelek, ki za proizvodnjo potrebuje znanja iz različnih področji in bomo potrebovali strokovnjake, ki so eni izmed najboljših.

Časovnica izvedbe (Timeline)

Prvi dan je potekalo anketiranje naključnih mimoidočih, kjer smo ugotavljali ali obstaje povpraševanje po našem izdelku. Nato smo naslednji dan pregledovali in oblikovali razultate anket. Sledilo je načrtovanje našega ležišča in izdelava. Na koncu smo posneli tudi reklamni oglas.

O nas (Team)

Martin Rodela, Kenan Mehmedović, Marko Matijašević, Lucija Škantelj, Mirjana Kusić, Kaja CimpermanKomentarji

    Trenutno ni še nobenenga komentarja