Naziv ideje: Pralko Tačko

Avtor: Ines Salihović, Jana Hojnik, Aleš Kaluža, Jani Jerman, , Mateo Stipanović, Agnesse Nina Bosco
Dejavnost: Država: Slovenia Datum vpisa: 07.04.2017

Povzetek

Smo študentje 1.letnika Fakultete za management in v okviru predmeta Temelji podjetništva smo razvili lastno poslovno idejo. Po dveh pretežno neuspelih poskusih z idejo o aplikaciji, smo se na koncu odločili za izdelek. Zavedamo se, da do manjših ovir lahko pride tudi pri izdelku, a sedaj že vemo, da to ni nič nenavadnega, saj prav iz najtežjih delov se med procesom največ naučimo. 

Naša ideja je pralni stroj na nožno poganjanje, torej brez kakršnegakoli stika z elektriko, kakor je to v navadi. Ovalno ohišje je sestavljeno predvsem iz plastike, določeni manjši deli pa iz kovine. Na vrhu bi imel premično polkrožno strehico, kjer bi se odpiral in zapiral. Vanj bi vstavili boben iz podobnih materialov, kot bi bilo ohišje. Boben bi imel odprtino skozi katero bi vanj vstavili obleke in jo po potrebi odpirali in zapirali. Imel bi luknjice, skozi katere bi vlivali vodo in mehčalec, skozi njih pa bi tudi odtekala voda in pralni prašek v ohišje, ta pa bi odtekla skozi narejeno odprtino pralnega stroja. Vse skupaj bi poganjala tačka, narejena na zunanjem delu ohišja, v notranjosti pa bi bila povezana z bobnom. Na tačko bi pritiskali s stopalom, ob tem pa se ne bi bilo potrebno sklanjati. 

Z našim izdelkom bi marsikomu pomagali tako dijakom kot študentom, družinam, in starejšim, ciljamo torej na populacijo od 15-65 let, saj menimo, da bi jim naš izdelek koristil. Vrednost, ki jo ponujamo našim kupcem je nizka cena v primerjavi s pralnim strojem, enostavna uporaba, praktičnost, varčnost in pranje tudi samo enega kosa perila. 

Ker se gre za izdelek, ki je čisto nekaj novega, menimo, da bo pritegnil veliko pozornosti. Da bo res tako, bomo izdelek oglaševali prek televizije, prek družabnih omrežij (Facebook in Youtube), z deljenjem letakov ter tudi z udeležbo na sejmih bomo zagovotili prepoznavnost našega izdelka. Komentarji

    Trenutno ni še nobenenga komentarja