Naziv ideje: SVETOVANJE CELOVITEGA RAVNANJA Z ODPADKI

Avtor: BOŠTJAN KOVAČEC, Jana Hojnik
Dejavnost: Država: Slovenia Datum vpisa: 03.04.2018

Povzetek

Podjetje se ukvarja z celovitim svetovanjem na področju ravnanja z odpadki. Področje odpadkov se z globalnimi trendi, ki prihajajo v oblikah krožnega gospodarstva, obnovljivih virov energije in samozadostnosti vse bolj razvija. 

V vsakem okolju nastajajo odpadki različnih vrst z katerimi je potrebno na pravi način ravnati, da postanejo le ti  koristni, uporabni.  Zato je potreben načrt ravnanja z odpadki,  vodenje in poročanje o odpadkih, način zbiranja, obdelovanja, transporta odpadkov, spremljanje zakonodaje, ozaveščanja ljudi.

Cilj podjetja je ustvariti uspešne zgodbe učinkovitega ravnanja z odpadki v posameznih manjših in srednje velikih podjetjih.

Pričakujemo vsakoletno rast rast prihodkov v višini 5% letno in rast EBIDTA v višini 1500 eur/letno. Dobiček se bo letno zvišal za 15%. Začetni kapital bo financiran iz lastnih sredstev v višini 20.000 eur.

Podjetje ima visoko dodano vrednost na zaposlenega, več kot 30.000 eur  saj so storitve ki jih ponuja specifične in v našem poslovnem okolju edinstvene. Le te temeljijo na strokovnih in praktičnih znanjih zaposlenih, ki imajo dolgoletne izkušnje na področju globalne servisa za ravnanje z odpadki doma in v tujini.

Potencial podjetja je zelo velik saj lahko zraven svoje osnovne dejavnosti, ponudi podjetjem tudi vrednotenje posameznih vrst odpadkov, kar bo imelo neposreden pozitiven vpliv na uspešnost poslovanja svetovanega podjetja. Prepričani smo, da se bo po uspešnem štartu podjetje lahko razvijalo še na druga področja svetovanja kot so varstvo pri delu in požarna varnost oziroma združila sinergije. Iz teh področij že dobivamo pozitivne signale iz trga na podlagi tržnih raziskav ki smo jih naredili. Le ta je pokazala, da je takšnih podjetij v Sloveniji zelo malo. Ukvarjajo pa se predvsem z točno določenimi vrstami odpadkov.

Naše storitve bodo pokrivale celoten spekter nenevarnih odpadkov, ki nastajajo v podjetjih, kar bo naša glavna konkurenčna prednost. Uporabljali bomo individualni pristop do strank, ki bo temeljil na zaupanju in strokovnosti.

 

 

 

 

 

 

 

 .Komentarji

    Trenutno ni še nobenenga komentarja